3D Film projekt

Med så mycket fart runt realtid filmskapande vet vi att många av er är ivriga att prova att skapa filmiska scener med senaste metodtips för snabb iteration och kraftfullt berättande arbetsflöden. För användare som vill komma igång med linjär innehåll som cut-scener för deras spel, kortfilmer eller andra användningsfall, publicerade vi ett prov filmprojekt i Asset Store.

Mike Wuetherick är en Senior Producer och hans team har arbetat på ett antal stora filmiska projekt under de senaste 2 åren, inklusive havre Studios ADAM Episode 2 & 3 shortsen och mest nyligen Baymax drömmar samarbetet med Disney television animering.

Att införa projektet Film prov

Detta paket innehåller ett exempel projekt förkonfigurerade för alla intresserade att skapa linjära innehåll, till exempel korta 3d filmer eller 3d animering. Den använder layout tips från hur projekt som Adam 2: The Mirror och Baymax drömmar shorts skapades, och tjänar som utgångspunkt pekar också för att skapa din egen filmiska projekt.

Projektet använder nya HD Scriptable återge Pipeline, Post Processing Stack V2, tidslinjen, Cinemachine och innehåller ett antal ytterligare redaktör verktyg, anpassad tidslinjespår och andra användbara verktyg som vi har byggt medan du arbetar med linjär produktioner med Enhet.

Här hittar du Film provet projektet på olika Asset Store.

För att komma igång med filmen provet, kommer du att behöva en kopia av enhet installerad.  Detta projekt skapades 2018.2, och det bör fungera med någon 2018.2.x eller 2018.3.x version av enighet.

När du har enhet installerad, skapa ett nytt tomt projekt med mallen HD-RP och sedan navigera till arkivet tillgången och importera Film provet projektet.

Vad som ingår

I paketet ingår:

 • Basic project struktur och organisation, inklusive en anpassad enhet editor fönstret layout utformats speciellt för att arbeta på linjär productions (till exempel fönstret tidslinje är synliga som standard).
 • Baskatalog strukturer för: innehåll, scener, tidslinjer
 • Bibliotek med verktyg, tidslinje tillägg och andra godsaker som vi har skapat och befunnits vara användbara för episodisk produktion, kolla under menyn verktyg
 • En kort innehållande 3 skott prov från havre Studios kort Adam 2: spegeln, inklusive:

– ADAM Character: skapad av Demo team

– geting karaktär: skapad av Demo team

– Traption Guard karaktär: skapad av havre Studios, baserat på den Demo team

– ursprungliga mocap kamerarörelser från kort

– Observera: de tre tecknen är försedda med riggar som modifierats av havre Studios för den Adam Ep.2 och Ep.3 shorts, beroende på vilken version som tidigare getts ut som ADAM 1 Character pack av Demo team, som använder Humanoid riggen.

 • Animationer för 3 tecken + mocap kamera, som generiska rigg animeringar
 • En tom serie uppsättning scener & tidslinjer som utformats för att användas som utgångspunkt för en ny episodisk serie

Krediter

 • Luftsluss miljö tillgångar skapades av dygdiga spel för havre Studios, och den Motion Capture sköts på Animatrik studios.
 • Tecken, innehåll och scener är från Adam 2: asset pack och är copyright Technologies, Aps.

Genomgång

Innehåll organisation

Allt innehåll för 3D film prov projekt organiseras med hjälp av en specifik mappstruktur, visas nedan. Det rekommenderas att du organisera ditt innehåll på samma sätt. Avsnittet nedan beskriver hur man konfigurerar scen ramverket för dina egna projekt.

Innehåll

 • Alla 3d-modeller, animationer, tecken, rekvisita, ljud etc finns under mappen.

Scener

 • Innehåller scener för de prover & tutorials.

Tidslinjen

 • Inkluderar tidslinje sekvenser för provet episoder.

Komma igång med filmen provet

Film urvalet omfattar 2 provet scener för dig att använda, samt ett antal handledning scener som visar specifika begrepp i tidslinjen och Cinemachine som du kan använda i dina egna produktioner.

Ett första scenexempel är färdiga och använder vissa tillgångar från ADAM episod 2 kort för att visa hur du kan organisera ditt innehåll, scener och tidslinje för att skapa din egen produktion.

Den andra prov-scenen är en tom scen med förskapade tidslinje sekvenser, utformad för dig att börja bygga din egen sekvenser från grunden! För att ladda de provet scenerna, navigera till mappen scener i projektet. Som visas i skärmdumpen nedan, kommer du se ett antal mappar under scener. De provet scenerna finns i mapparna EmptySeries och FilmSampleV1.

Om du öppnar ett Film prov V1 scenexempel du kommer att presenteras med setup visas i header bilden högst upp på bloggen. Detta prov innehåller tre skott från ADAM: Episode 2, och visar med tidslinje med inkapslade tidslinjer, samt ett par olika sätt att strategi att skapa kameror för dina shorts — en med endast Cinemachine och en som visar de ursprungliga mocap kamerorna som har skapats med havre för de ursprungliga shorts.

Om du navigerar till mappen scener/EmptySeries, hittar du en motsvarande scen för tomma exempel. Du kan använda detta prov som utgångspunkt för att skapa dina egna anpassade produktion!

Film urvalet omfattar många andra verktyg, anpassad tidslinjespår, redaktör genvägar och andra verktyg som utformats för att göra enklare att skapa linjära produktioner som ADAM. Kontrollera den FilmSample Readme-filen som ingår i projektet för mer information.

Läs mer

Denna video tutorial vägleder dig genom hela arbetsflödet för att återskapa 3D Film prov V1 scenen från grunden. Detta kommer att ge dig den kunskap du behöver om arbetsflöden och verktyg som ger dig möjlighet att skapa din filmiska innehåll.